Apakah Strategi Seo Malaysia Pada Tahun 2017 Ini ?

Apakah Strategi Seo Malaysia Pada Tahun 2017 Ini ?

Mari kita rungkaikan strategi seo di tahun ini.

Gunakan Schema untuk kelebihan kompetitif

Pada tahun 2014 (data yang paling baru-baru ini ada), Searchmetrics melaporkan bahawa lebih daripada satu pertiga daripada hasil carian Google Incorporated Rich Snippets disokong oleh Schema, tetapi hanya 0.3% daripada laman web adalah menggunakan alat Skema diluluskan oleh Google. Saya mengesyaki peratusan itu telah meningkat sepanjang bahawa pasangan yang lalu tahun, tetapi peluang untuk menggunakan Skema sebagai kelebihan daya saing masih besar.

Skema, didapati di Schema.org, adalah koleksi tag HTML yang berbeza yang boleh ditambah ke laman Web. Tag mewujudkan penerangan yang dipertingkatkan yang muncul dalam hasil carian (dikenali sebagai coretan kaya). Skema biasanya digunakan untuk mewujudkan Coretan Rich untuk Organisasi, Events, Muzik, People, Products, Resipi, Kajian Penilaian dan Video.

Link Building

Dimana hari boleh datang apabila pautan kurang penting untuk kedudukan itu, tetapi hari itu masih belum tiba lagi. Jika anda mengabaikan salah satu daripada bahagian dua faktor ranking, anda benar-benar melakukan sendiri merugikan. Yang penting adalah untuk mendapatkan jenis kanan pautan. Pautan yang mempunyai kaitan dengan laman web anda. Pautan yang memerlukan semakan editorial manusia. Jenis-jenis pautan yang diperolehi.

Pendekatan kegemaran saya untuk mendapatkan pautan yang berkaitan adalah untuk membina sebuah pusat sumber. Pusat sumber boleh bekerja pada hanya kira-kira apa-apa jenis laman web. Di samping menarik link, pusat sumber yang baik membantu untuk membina kepercayaan dan kuasa. Baca langkah saya oleh pelan langkah untuk membangunkan pusat sumber yang menarik link dan meningkatkan ranking halaman seo di sini.

Dasarnya adalah anda tidak perlu menguruskan beribu-ribu atau 200 isyarat kedudukan untuk meningkatkan dengan ketara trafik organik. Hanya memberi tumpuan kepada kawasan-kawasan yang dinyatakan di atas. Jika anda lakukan, ia adalah mustahil untuk menggandakan, triple, atau 10X trafik yang datang ke laman web anda pada tahun 2017.

Memberi tumpuan kepada Pengalaman Pengguna (UX)

Google sentiasa menggalakkan webmaster untuk membuat fokus utama mereka salah satu daripada menyediakan pengalaman pengguna yang baik. Sebagai algoritma mendapat “lebih bijak”, laman web yang berbuat demikian adalah kedudukan yang baik untuk mendapat manfaat yang paling. Satu pengalaman pengguna yang baik pergi lebih mendalam daripada menulis kod yang bersih.

Menurut kajian ini dari Oxford Journal, “Matlamat reka bentuk UX dalam perniagaan adalah untuk meningkatkan kepuasan pelanggan dan kesetiaan melalui utiliti, kemudahan penggunaan, dan keseronokan yang disediakan dalam interaksi dengan produk.” Untuk tujuan kami, laman web anda produk. Objektifnya adalah untuk pertama menentukan niat pengguna, kemudian membangunkan kaedah untuk lancar navigasi-kaedah yang membangkitkan emosi yang positif dan membawa kepada satu pengalaman yang baik secara keseluruhan.

Mengandungi amalan terbaik UX mudah. web ini penuh dengan template dan nasihat. Apa yang membezakan kebaikan dari amatur adalah pengujian A / B. Setiap seorang daripada kita mempunyai berat sebelah kita sendiri yang akan mempengaruhi bagaimana laman web dibina. Dengan menjalankan satu siri eksperimen, anda akan dapat untuk mengukur apa yang bekerja, apa yang tidak, dan terus menguji sehingga anda mendapat dengan betul.

Klik http://www.itsnabilck.com/pakar-seo-malaysia/ untuk seo malaysia yang terhebat.