Cara Tukar Bateri Kereta Anda

kereta sewa kl

Elakkan menyerah. Inilah strategi untuk menggantikan bateri kenderaan anda.

Walaupun anda memperlakukan kenderaan anda dengan baik, bateri kenderaan tidak menghiraukan semuanya seperti yang diharapkan dan harus dikeluarkan. Ini hanya salah satu perkara pemeliharaan standard yang kami segera sebagai pemilik kenderaan. Nasib baik, membentangkan bateri lain adalah pergerakan yang wajar, dan yang kami cadangkan untuk semua DIYers.

Lakukan tanpa bantuan individu lain dengan tempat letak kereta pada hari Sabtu pagi, dan yakinkan bahawa kenderaan anda akan bermula pada hari Isnin pagi – dan setiap pagi, walaupun dalam keadaan paling sejuk. Inilah kaedah terbaik untuk menguruskan bateri kenderaan dan menghadkan bateri lain.

Sebelum memulakan, jamin anda memilih bateri yang sesuai untuk kenderaan anda.

TUKAR BATERAI KERETA

Periksa manual pemilik kenderaan anda untuk mengetahui zon bateri kenderaan anda. Ruang di dalam motor mengkaji beberapa kos yang dijamin untuk pelbagai kenderaan yang lebih segar. Sebilangan bateri mungkin dirancang di ruang pemotongan, di bawah permukaan permukaan tanah atau bahkan memastikan roda keluar dengan baik.

Lihat catatan positif dan negatif dan perkaitan yang berbeza antara satu sama lain. Pos positif mungkin mempunyai plastik merah yang tersebar di atasnya kerana gabungan yang ditambahkan padanya akan berwarna merah. Seharusnya terdapat gambar “+” yang berkelok-kelok atau terukir pada bateri, berhampiran pos positif.

Dengan menggunakan sepana, longgarkan mur atau penahan yang menahan terminal negatif dan hubungan dengan tiang bateri negatif.

Dengan menggunakan sepana, lepaskan mur atau penahan yang menahan terminal negatif dan hubungan dengan tiang bateri negatif.

Batalkan struktur penahan atau pegangan yang memegang bateri dan letakkan bahagiannya dan ketepikan agar tidak tumpah atau hilang.

Angkat bateri dengan berhati-hati tanpa mengejutkannya (bersiaplah, sukar sekali). Sekiranya tiang dirancang di bahagian atas bateri, dan bukannya sebagai idea untuk mengambil kira semua perkara, anda boleh menggunakan bateri yang menggunakan bateri.

Mempersembahkan BATERI KERETA

Lihatlah terminal yang berkaitan dengan kenyataan rakan bateri dengan memastikan ia mengejutkan dan digunakan secara percuma. Sekiranya mereka tidak, salah mereka menggunakan perhimpunan sosial mekanikal pembersihan terminal. Instrumen penting terbuka yang sesuai dengan tiang, dengan kuas lain yang sesuai dengan bantuan. Jika tidak, berus dawai yang mengagumkan dapat melakukan kewajipan. Semakin bersih pos dan kelebihan anda, semakin baik dan positif hubungan bateri anda.

Letakkan bateri dengan objektif bahawa pos positif dan merah akan menjadi otak ke terminal positif dan kawasan gabungan.

Tambahan bateri baru. Oleh itu selamatkannya dengan struktur penahan atau penahan yang telah habis.

Kosongkan bahagian atas plastik yang menyebarkan tiang bateri dan tunjukkan kaunter yang memisahkan pencuci di atasnya.

Sapukan sedikit lapisan minyak ke tiang bateri dan terminal sebelum menghubungkan terminal positif ke pos positif terlebih dahulu. Musuh penghancur minyak yang tidak biasa dapat diakses untuk menggagalkan kedai penggunaan warna putih kehijauan yang dapat melindungi bateri dari pengisian. Dengan menggunakan sepana, pasangkan penyambungnya sehingga senang. Kemudian ulangi untuk pos negatif dan terminal.

Berusahalah untuk menggagalkan bateri. Sekiranya bergerak, betulkan struktur tangkapan atau penahan. Anda sudah selesai membentangkan bateri kenderaan! Terlalu banyak bekerja terutama yang dilakukan dan jangan ragu, memahami bahawa anda tidak akan berhenti memikirkan bateri yang sudah mati.

Iklan : Anda mencari perkhidmatan kereta sewa murah kl ? Hubungi 019 9671127 untuk mendapatkan perkhidmatan kereta sewa kl yang terbaik. KARLOOP merupakan syarikat yang menyediakan perkhidmatan sewa kereta kuala lumpur di seluruh Malaysia. Hubungi 019 9671127 untuk kereta sewa kl.