Karloop Kereta Sewa Kl Home

Memilih Kenderaan Kereta Sewa KL

kereta sewa kl

Dalam masa yang sangat singkat, perkhidmatan penyewaan kereta telah menjadi keperluan banyak penduduk dan pengunjung. Dengan berlalunya masa, perjalanan menjadi sukar bagi orang tanpa kenderaan peribadi mereka. Sekarang, terdapat pelbagai cara untuk menyelesaikannya. Contohnya, anda boleh menyewa teksi. Tetapi mahal dan sukar untuk bepergian dengan orang yang tidak dikenali. Perkara yang sama berlaku untuk perkhidmatan perkongsian perjalanan. Perkhidmatan penyewaan kereta memberi anda privasi yang anda perlukan.

Perkara yang Perlu Dipertimbangkan Semasa Menyewa Kereta

Sama ada anda menyewa Honda atau kereta lain untuk bercuti, perjalanan panjang, atau tujuan lain, perjalanan anda akan menjadi mudah jika anda mempertimbangkan perkara berikut:

1. Lebih suka membayar melalui kad kredit semasa menyewa kereta. Penyedia kereta sewa kl memeriksa skor kredit orang untuk memastikan mereka dapat membayar sebarang caj. Sekiranya seseorang menggunakan kad kredit, dia tidak memerlukan pemeriksaan kredit.

2. Sekiranya anak anda berusia di bawah 25 tahun dan akan memandu kereta sewa, anda akan dikenakan bayaran lebih banyak. Tidak kira seberapa baik rekod pemanduan anak anda, syarikat sewaan biasanya menganggap mereka sebagai tanggungan yang berpotensi terhadap kereta mereka.

3. Sekiranya anda berada dalam kumpulan dan semua boleh memandu, maka bilangan pemandu harus dikurangkan minimum. Syarikat sewaan akan dikenakan untuk semua. Adalah lebih baik untuk mengekalkan bilangan pemandu kepada 2 orang.

4. Periksa sama ada insurans perlindungan insurans kereta peribadi anda.

5. Isi tangki bahan bakar sebelum mengembalikan kenderaan yang disewa. Anda perlu tahu berapa banyak sewa yang perlu anda bayar.

Pelan sewa kereta yang berbeza untuk Anda

Setiap orang mempunyai keperluan yang berbeza dan gaya yang berbeza untuk menangani sesuatu. Ini juga berlaku untuk perkhidmatan penyewaan kereta dan memandangkan fakta ini, syarikat penyewaan kereta telah membuat rancangan sewa yang berbeza. Ini adalah pendekatan mereka untuk lebih mengutamakan pelanggan. Pelbagai jenis rancangan penyewaan kereta disediakan untuk pelanggan.

Tidak ada syarikat penyewaan kereta sewa kl yang akan melancarkan rancangan penyewaan khusus. Syarikat yang berbeza mempunyai rancangan yang berbeza, sesuai untuk mereka dan juga untuk pelanggan mereka. Beberapa rancangan yang paling biasa diamalkan oleh syarikat penyewaan kereta di Amerika Syarikat adalah seperti berikut:

– Bayar seminit: Pelanggan yang mengikuti rancangan ini akan dikenakan bayaran mengikut jangka masa. Andaikan bahawa syarikat mengenakan bayaran $ 0.5 seminit, maka bayaran sewa adalah $ 30 per jam. Ingat bahawa caj ini biasanya tidak termasuk cukai, dsb.

– Rancangan setiap jam: Dalam rancangan setiap jam, pelanggan dikenakan bayaran setiap jam. Beberapa pakej setiap jam biasa termasuk pakej 1 jam, pakej 3 jam, dan pakej 6 jam.

– Pelan per kilometer: Dalam rancangan ini, pelanggan dikenakan bayaran mengikut jarak perjalanan.

– Sewa harian: Pelanggan dengan pelan ini akan dikenakan bayaran setiap hari. Jarak tertentu ditentukan oleh syarikat dan jika jarak tersebut ditempuh dalam satu hari, pelanggan dikenakan untuk hari berikutnya. Pelan ini sangat biasa bagi orang yang menyewa kereta sekurang-kurangnya satu malam.

– Pelan sewa dua hari: Ini juga merupakan salah satu rancangan paling popular. Orang yang menghabiskan hujung minggu mereka di luar bandar mereka lebih suka rancangan ini.

– Rancangan jangka panjang: Bergantung pada penggunaan dan keperluan pelanggan, beberapa syarikat bahkan menawarkan rancangan mingguan, bulanan, atau tahunan. Anda boleh menggunakan pelan jarak tempuh tanpa had jika anda ingin menempuh jarak jauh.

– Rancangan Korporat: Untuk pelanggan korporat, rancangan korporat khas ditawarkan oleh syarikat. Beberapa potongan diberikan kepada pelanggan korporat.